Buku “KURUS”
Oleh Kevin Zahri

Special Edition Print. Buku Panduan Kurang 10kg Berat Badan Dalam 6 Minggu oleh Cikgu Fitness Malaysia, Kevin Zahri.

Beli Sekarang - RM89.90

Limited Offer. Pre-Order akan dipos pada bahagian kedua Disember 2020 ini. Official public launch adalah Jan 2020 dengan harga RM89.90. Pembelian sekolah atau bulk? Hubungi Intan 012 518 8901.

Terima kasih.

setiap pembelian menyokong kempen jk sekolah.

donation options

Salam dan hello kepada anda,

Dalam usaha kami untuk menjayakan kempen Jom Kurus Sekolah secara percuma untuk ribuan sekolah Malaysia, setiap pembelian buku membantu kami untuk teruskan perjuangan ini demi generasi anak-anak muda Malaysia yang akan datang. Terlebih dahulu saya ingin ucapkan ribuan terima kasih di atas sokongan anda.

GOT A QUESTION? EMAIL ME

BOOK FEATURES

ISI KANDUNGAN

Berikut adalah kandungan buku “Kurus” yang ditulis dan direka sepenuhnya oleh Kevin Zahri sendiri.

#1 Kenapa Susah Nak dan Kekal Kurus?

Setelah lebih 10 tahun dalam Permulaan buku ini bincangan ups and downs dalam bidang “Jom Kurus”, Kevin lihat pelbagai kisah kisah kejayaan, kisah “rebound”, kisah yang penuh inspirasi dan pelbagai kisah yang menyumbang kepada masalah obesiti secara am.

#2 Jom Bermula Dengan Realistik 

Bab ini bincangkan dan memperkenalkan cara yang memulakan dan melakar program kurangkan berat badan yang realistik. Termasuk tanda-tanpa dan faktor yang sering menyumbang kepada “burn-out”, stress dan kegagalan pelan kurangkan berat badan untuk jangsa masa pendak mdan panjang.

#3 Panduan Kurangkan 10kg Dalam 6 Minggu

Pasti ini adalah tarikan utama majoriti pembeli buku Kevin Zahri dan kaedah ini telah digunakan oleh begitu banyak kisah kejayaan program Jom Kurus. Ia tidak mudah. Ia bukan soal kurus cepat tapi bab ini penting untuk anda memahami dan membina pelan pemakanan, senaman dan gay hidup untuk kurangkan berat badan 10kg dalam 6 minggu yang UNIK.

#4 Rahsia Kurus Cepat: 4kg Dalam 1 Minggu

Bab ini penting! Bukan untuk anda mencubanya tapi untuk bantu anda memahami dan tidak mudah diperguna produk-produk dan trend diet yang sering viral di social media. Dalam program Jom Kurus ramai yang kurangkan berat sehingga 6-8kg pada minggu pertama. Ia tidak semudah dan seindah yang anda sangkakan tapi ia penting untuk anda memahami kaedahnya.

#5 Senaman dan Kecilkan 5P: Perut, Peha, Punggung, Pipi dan Pinggang. 

Nak kecilkan perut? Pipi? Punggung? Senaman memainkan begitu banyak peranan dalam usaha anda untuk kurangkan berat badan, tingkatkan stamina, kuatkan badan, bentuk badan, kecilkan bahagian bermasalah tapi bantu kuatkan mental untuk kekalkan perjuangan “Kurus” anda. Bab ini bincangkan EVERYTHING yang anda perlu tahu dengan senaman.

#6 Mitos & Trend: Diet IF, Losyen Mustajab, Sauna …

Jom bincangkan pelbagai trend “kurus” yang sering menjadi ikutkan dan sebutan di social media dan mana-mana seminar Jom Kurus. Setiap trend, produk atau treatment mempunyai kaedah dan “rahsia” yang penting untuk anda mehaminya supaya anda tidak diperguna tapi boleh pilih sendiri untuk mengguna ataupun tidak.

#7 20 Kisah Kejayaan Jom Kurus

Bab ini memperkenalkan 20 kisah kejayaan dan perjuangan program Jom Kurus yang telah disertai oleh lebih 40,000 peserta seluruh Malaysia. Setiap individu akan kongsi kisah, gambar dan suka-duka perjuangan masing-masing. Dari kisah-kisah ini ada yang kurang 100kg, ada yang kurang 0kg setelah sertai 10 musim Jom Kurus dan ada yang dah kurang 40kg dan naik semula 40kg. These are real life stories.

#8 Kenapa KZ Selalu Positif?

Dapatkan gambaran kehidupan dan amalan gaya hidup Kevin Zahri di mana beliau kongsi tip kawalan keseimbangan kehidupan, tip kawalan stres, kunci positif, perkongsian duka-cita kehidupan, pengajaran membesar di Jerman, kehidupan di asrama, luar negara dan “rahsia” positiviti dan “awet muda” di usia 40an.

#9 Bonus: Mini Kurus Planner + Rujukan

Untuk bantu anda melakar pelan kurangkan berat badan, membina dan track plan pemakanan dan senaman, bab ini mengandungi pelbagai kertas kerja, rujukan kalori makanan Malaysia dan senarai senaman bodyweight training untuk rujukan anda.

#10 Kids – Bukan Soal “Kurus”

Sempena kempen Jom Kurus Sekolah yang sudah tentu juga fokus kepada kawalan berat badan dan kurangkan kadar obesiti kanak-kanak. Buku Bonus ini berikan pelbagai tip dan amalan keluarga Kevin Zahri sendiri untuk kawal berat badan dan membesarkan anak yang cergas, cerdas, ceria dan sihat.

FAQ

Adakah ini ebook digital?

Bukan. Ini adalah book cetak hardcover berkualiti tinggi dengan lebih 200+ muka surat matte laminated. 

APAKAH BAHASA BUKU Ini?

Buku ini adalah edisi Bahasa Malaysia. Edisi English akan diumumkan dalam masa terdekat.

APA MAKSUD PRE-ORDER?

Ini adalah tawaran harga istimewa di mana anda akan memperolehi buku anda sebelum buku ini dilancarkan dengan rasmi.

BILA KAH SAYA AKAN TERIMA BUKU SAYA?

Dalam bulan Oktober 2019.

Boleh kah buku ini dibeli di kedai buku?

Hanya selepas pelancaran rasmi Jan 2020. Untuk pre-order special ini, buku ini hanya boleh dipesan melalui laman web jomkurussekolah.com.

Berapa harga MSRP?

Harga pasaran buku ini adalah RM69.90. Jangan terlepas peluang harga Pre-Order sekarang.

KEMPEN SOKONGAN JK SEKOLAH?

Ya. Setiap pembelian buku ini akan bantu kami untuk jayakan kempen Jom Kurus Sekolah bagi ribuan sekolah seluruh Malaysia.

Bulk Purchase & Sekolah?

Untuk pembelian sekolah dan bulk-purchase, sila hubungi Intan di talian 012 518 8901

ADA SOALAN lain?

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi Intan di 012 518 8901 atau hubungi kami.